Jouw recht op geluk Antwerpen Edegem België

ANGSTEN

Angst is heel echt,zo voelt het toch:er zijn duidelijke lichamelijke en emotionele effecten die uiterst onaangenaam kunnen zijn.Angst is dus heel reëel.
Maar tegelijk is angst ook helemaal niet echt !!!
Die angsten die je kwellen,die zijn ergens op een bepaald moment ontstaan in je hoofd: door een ervaring ergens in je leven heb je een angst voor iets overgehouden , en die angst kan onbewust in jou zitten en dan plots wordt die getriggerd door omstandigheden en is die angst daar ineens in  volle kracht aanwezig in je leven !
Je weet niet echt vanwaar die angst komt,ze is vaak voor een groot stuk onverklaarbaar en  irrationeel groot en hevig.
Maar ergens in jouw leven heeft je onderbewuste de keuze gemaakt om ergens bang voor te zijn.
Meestal is dat in de eerste levensjaren gebeurd. En als die angst is blijven bestaan,onbewust,  dan kan die plotseling door iets getriggerd worden.
 
Onder hypnose gaan we samen op zoek naar de oorsprong van die angsten. In een veilig begeleid kader praat ik rechtstreeks met je onderbewuste en ik laat jou in die situatie van toen andere  betere keuzes maken : je maakt andere keuzes vanuit je kracht en zo herschrijf jij als het ware je verleden en je toekomst.
Je leert je onderbewuste dat die angsten helemaal niet meer nodig zijn nu , en je laat die los.
Je maakt ijzersterke keuzes die goed zijn voor jou en je lichaam , en dat ervaar je zeer snel. Een tot maximum 3 sessies zijn daarvoor voldoende.
 
Maak een afspraak en laat je verrassen!!

Verlatingsangst,bindingsangst:

Een voorbeeld:Als kind verlies je een vader,moeder,broertje...en je hebt daar zo ontzettend veel verdriet van; als verdediging besluit je onbewuste om vanaf dan je niet meer zo intens aan iemand te hechten.

Als je onbewuste die overtuiging nog heeft  als volwassene dan  zal je vanuit verlatingsangst anderen op afstand houden;je hebt angst dat mensen van wie je houdt,je zullen verlaten, Je duwt ze van je weg of je klampt je wanhopig aan hun vast.In beide gevallen ga je zeer waarschijnlijk ongelukkig zijn in je relaties.

 Die onbewuste overtuiging,gevoelens, zullen  je blijven triggeren en ongelukkige relaties creëren;je weet niet hoe dat zo komt en je ondergaat dat gewoon zo.

De beste oplossing: in hypnose ga je terug naar het ontstaan van die overtuiging,gevoelens en onder hypnose los je dat daar dan op.Je zal merken dat je daarna anders voelt en reageert op relaties: je bent die angsten kwijt en je zal net zoals iedereen een normaal reactiepatroon hebben met mensen om wie je erg veel geeft.

 

Extreme behoefte aan waardering,goedkeuring zoeken

Als kind ,misschien in een moeilijk gezin, kreeg je te weinig liefde en aandacht;Je probeerde om het even hoe toch liefde en aandacht te bekomen. Als volwassene probeer je nog steeds om op alle mogelijke manieren goedkeuring te bekomen , je cijfert jezelf en je verlangens steeds weer weg om iedereen het naar de zin te maken , en als dat niet lukt voel je je schuldig en niet goed in je vel . Door je eigen verlangens steeds maar weg te duwen ga je je uiteindelijk gefrustreerd en wrokkig voelen en permanent ontevreden en tegelijk gestresseerd zijn omdat het toch niet mogelijk is om iedereen tevreden te stellen en aan alle eisen te voldoen.Je bent gestresseerd en ongelukkig,onrustig en steeds moe.En je weet niet vanwaar dat komt of waarom.Hoe dat oplossen weet je ook niet.

Of je voelt je minderwaardig, je isoleert je.

Een echte oplossing van dit probleem is met hypnose regressietherapie nochtans zeer goed mogelijk.

 

Angstig,kwetsbaar,controle is  noodzaak

Je had liefdevolle overbeschermende ouders;je werd afgeschermd van alle mogelijke gevaren en gevaartjes.

Als volwassene ben je kwetsbaar,ben je snel angstig , zie je overal mogelijke bedreigingen. Als je geen voldoende zekere controle hebt,dan blijf je onbeweeglijk ,ga je die situaties permanent ontwijken.

Je ontwikkelt rijangst,vliegangst en andere angsten.

 

Dit zijn gewoon enkele voorbeelden. Er zijn zo veel mogelijke trauma´s en triggers  !

 Sommige zelfs ontstaan in de moederbuik ,bij de geboorte, in de eerste 5 levensjaren vooral.

Als volwassene ben je je niet bewust van die triggers,maar ze sturen vaak wel je voelen,denken en reageren.

Met hypnose is het mogelijk en makkelijk om al die gebeurtenissen,ervaringen,overtuigingen,trauma´s te helen en op te lossen,zodat jij een gelukkigere persoon kan zijn. Wat je ook verdient en waard bent.

 

Jeugdtrauma´s:

Hypnose en Regressietherapie : effectief zoeken in de doolhof van het verleden.
De oorsprong van veel klachten en problemen ligt in onverwerkte pijnlijke ervaringen uit het verleden.
Daardoor heb je als volwassene vaak ongewenste reacties of negatieve gevoelens. Deze ervaringen vonden plaats in de loop van je leven, en vooral in de eerste levensjaren of zelfs tijdens de zwangerschapsperiode.
Emotionele problemen, lichamelijke klachten, stoornissen en ongewenste gedragspatronen kunnen zo hun oorsprong hebben in die oude, niet goed verwerkte ervaringen waarbij we beperkende en onjuiste conclusies getrokken hebben over onszelf, het leven en de wereld. Die conclusies en overtuigingen waren misschien best goed toen je een kind was,maar als die beperkende overtuigingen nog steeds in jou zitten als je volwassen bent,dan is dat meestal niet ideaal en een bron van negatieve emoties en ervaringen in jouw huidige wereld.
Tot voor kort ging men in de psychotherapie vaak graven in het verleden om te ontdekken welke feiten aan de basis liggen van de huidige problemen. Eens men die gevonden heeft, kan dit stukje persoonlijke geschiedenis herbeleefd worden om inzicht te verwerven in het verband tussen wat toen gebeurde en de moeilijkheden van nu.
Hoewel men in de psychotherapie wel een idee heeft van het type gebeurtenissen dat kunnen zijn, blijft het nog altijd zoeken naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg en kan het een lange therapie vergen voor men bij de oorzakelijke feiten is aanbeland, als men er al bijgeraakt.
Dat is nu net het mooie aan regressietherapie. Door contact te maken met de emotionele ladingen van de huidige problemen duikt men via een goede inductie recht naar de ervaringen in het verleden,. Daar kan men dan de situatie herkaderen, ze bekijken met het weten en de ervaring en de kracht van een volwassene en op die wijze kan men de emotionele lading veranderen,verlichten of helemaal oplossen.
Een ander voordeel van regressietherapie is dat men kan terugkeren tot in de allereerste levensjaren, tot zelfs voor de geboorte.Op bewust niveau kan men daar geen toegang toe krijgen.