Jouw recht op geluk Antwerpen Edegem België

De oorsprong van veel klachten en problemen ligt in onverwerkte pijnlijke ervaringen uit het verleden.Als volwassene heb je daardoor vaak ongewenste reacties en negatieve gevoelens.

Deze ervaringen vonden vooral plaats in de eerste levensjaren, of zelfs tijdens de zwangerschapsperiode.

Emotionele problemen,lichamelijke klachten,stoornissen en ongewenste gedragspatronen kunnen zo hun oorsprong hebben in die oude ,niet goed verwerkte ervaringen waarbij we beperkende en onjuiste conclusies getrokken hebben over onszelf, het leven en de wereld.

Toen je een kind was,waren die conclusies en overtuigingen misschien best goed,maar als diezelfde beperkende overtuigingen nu jou als volwassene nog steeds sturen,en beperken,dan is dat meestal niet ideaal en een bron van negatieve emoties en ervaringen.

In de psychotherapie heeft men meestal na vele gesprekssessies wel een idee wat aan de basis van het huidige probleem zou kunnen liggen,maar uiteindelijk blijft het zoeken naar de spreekwoordelijke speld in de hooiberg.En het kan zeer lang duren vooraleer men bij de feitelijke oorzaak aanbelandt,als men er al bij geraakt !

En dat is nu net het mooie aan regressietherapie.Door contact te maken met de emotionele ladingen van de huidige problemen duikt men via een goede inductie recht naar de ervaringen in het verleden.

Daar kan men dan de situatie herkaderen,ze bekijken met het weten en de ervaring en de kracht  van een volwassene en op die wijze kan men de emotionele lading veranderen,verlichten,of helemaal oplossen.

Een ander voordeel van regressietherapie is dat men kan terugkeren tot in de allereerste levensjaren, tot zelfs voor de geboorte. 

Op bewust niveau is het onmogelijk om daar toegang tot te krijgen.

Na een goede sessie regressietherapie zijn de bestaande problemen vaak snel en volledig opgelost!