Jouw recht op geluk Antwerpen Edegem België

Angsten en  fobieën

Zeer veel mensen geven aan bang te zijn voor ‘iets’ zoals: spinnen, slangen, muizen, hoogtevrees, onweer, storm (wind), enge ruimte, bloed, tunnels, enz...

In de meeste gevallen hebben mensen er niet al te veel last van. Echter wanneer het dagelijks leven door zo’n vrees (fobie) wordt verstoord  en er alles voor doen om het gevreesde object of situatie te vermijden, dan spreken we van een angststoornis, een fobie.

Een fobie is irrationeel: zo een kleine spin is volledig onschuldig en je zou ze makkelijk kunnen verpletteren of zoiets. En toch heb je een erge ,moeilijk te controleren schrikreactie.

Rationeel redeneren helpt je weinig, maar je wil van die vervelende reacties af.

Dan moet je naar het ontstaan van die angst gaan. In het verleden heeft je onderbewuste een verbinding gelegd tussen spinnen en gevaar.Die reactie was misschien toen je een klein kindje was,nog gerechtvaardigd.Maar als een soort bescherming heeft het onderbewuste die reactie vastgelegd en behouden tot nu.

En ook al heeft die reactie nu totaal geen enkele zin meer,toch blijft ze je op de meest vervelende wijze hinderen.

De beste oplossing die ik ken: in hypnose gaan we terug naar het moment dat die eerste reactie ontstaan is  en daar leren we je onderbewuste dat die schrikreactie nu ofwel zeer sterk overdreven is of zelfs totaal geen enkele zin meer heeft .

We leren je onderbewuste dat het die angstreactie mag en kan loslaten en vervangen door een wijze van reageren die  veel meer beheersing en rust geeft.

 

 Als je dus ergens, onbewust uiteraard, de keuze hebt gemaakt om ergens bang voor te zijn dan kun je ook de keuze maken om niet meer bang te zijn. En daar kan ik je mee helpen. Onder hypnose praat ik  rechtstreeks met je onderbewuste en laat jou andere keuzes maken.  Je maakt een andere keuze en herschrijft je eigen verleden en daarmee je toekomst. Een toekomst waarin jij zelf de keuzes maakt die goed zijn voor jou en je lichaam.

Maak een afspraak en laat je verrassen!

 

Geen angsten meer

In één sessie zal het grootste deel van je angst opgelost zijn.Na twee à drie sessies zal het gewenste resultaat behaald zijn. Wil je meer informatie, maak een vrijblijvende afspraak.